*public.site.jump_to_content*

Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium

"Krisztus a jövőnk"
“A lerakott alapon kívül, amely Jézus Krisztus, mást senki nem rakhat.” (1 Kor, 3, 11)

EFOP-1.3.5-16-2016-00542

EFOP-1.3.5-16 „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnáziumban ”

Projekt azonosítószáma: EFOP-1.3.5-16-2016-00542                                                                                    

Kedvezményezett: Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium

Támogatás összege: 25 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%.

A projekt megvalósítási időszaka: 2017.09.01-2020.11.29.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Intézményünk, a Széchenyi2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnáziumban” címmel támogatást nyert az EFOP-1.3.5-16 kódszámú „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” tárgyú felhívás keretében.

A projekt alapvető célja a felhívással összhangban A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása vagy a már létező kisközösségek kapacitásainak és aktivitásának, szervező erejének fejlesztése. Továbbá az önkéntességre való hajlandóság növelése, önkéntes programok megvalósítása és a társadalmi felelősségvállalás erősítése, a generációk közötti együttműködés erősítése.

A fejlesztés kiemelt célcsoportja a kevésbé fejlett régiókban élő hátrányos helyzetben élő 14-35 éves fiatalok, valamint azok a 60 év feletti idősödő és idős személyek, akiknek életminősége a közösségi tevékenységekbe való bevonás után javul. A közvetett célcsoport a társadalom egésze. A célcsoport elérése, bevonása toborzással, a program hatékony helyi kommunikációjával, meghívókkal és az oktatási intézmények segítségével történik.

Tervezett tevékenységek a projekt során:

Toborzás, Önképzés, Érzékenyítő tréning, Önkéntes menedzsment képzés, Esélyegyenlőségi képzés, Generációk közötti együttműködés: érzékenyítő program, Önkéntes tevékenység: Szívességbank készítése, Településszépítő közösségi nap, Hagyományőrző nap, Közösségi fórumok, Katolikus találkozó, Sport klub, Ifjúsági táborok, Szívességcsere, 3 generációs találkozók, Családi életre nevelés, Ifjúsági klub, Idős-Töltés! klub foglalkozások